Regie over je bevalling

Goed voorbereid & met vertrouwen je bevalling ingaan

 

Je wilt graag goed voorbereid zijn, zeker voor dingen die je spannend vindt. Daarom probeer je je zo goed mogelijk in te lezen, maar wordt je soms ook wat overweldigd door alle informatie, mogelijkheden en meningen. 

Wat moet je wel en niet geloven? En zijn zoveel (tegenstrijdige) meningen dat je het soms even niet meer weet.

Wat kan ik verwachten? Wat voor pijn krijg ik tijdens de bevalling? En kan ik de pijn wel aan?

Misschien ben je bang dat je je niet goed hebt voorbereid of zelfs dat je verkeerde keuzes maakt als het over je bevalling gaat.

Je vind het soms best lastig om keuzes te maken. Je loopt er dan ook liever voor weg dan dat je het aangaat, maar daardoor blijft je het maar voor je uitschuiven.

Je bent soms best wel onzeker en bang voor het onbekende, daardoor heb je soms de neiging om teveel de controle vast te willen houden. 

Vind je het ook zo spannend dat er dingen gebeuren waar je geen grip op hebt?!

Het is oké dat je het spannend vind of dat je bang bent voor het onbekende, maar met de juiste kennis, hulp en begeleiding kun je ervoor zorgen dat je precies weet wat je moet doen zodra het erop aankomt, dat je vertrouwen voelt in jezelf en in je lichaam, en dat je voelt dat het goed komt.

Herken jij jezelf hierin?

N

Als je aan je bevalling denkt dan krijg je de kriebels in je buik van de spanning. Zou het echt zoveel pijn doen? En hoe ga je die pijn in godsnaam handelen?

N

Je hebt geen flauw idee hoe je jezelf goed moet voorbereiden op je bevalling. Je weet wel dat je iets met je adem zou moeten leren, maar wat dan?

N

Je verloskundige heeft je verteld om een geboorteplan te maken, maar uh… Sinds wanneer kan je een bevalling plannen? Je hebt geen idee wat je hier nu in moet zetten.

N

Je voelt jezelf vaak onrustig, omdat je totaal geen controle hebt op dat wat er allemaal gaat komen. Kan iemand je niet gewoon een handleiding geven van de bevalling en je baby?

Het is mijn missie om zwangere vrouwen rust en vertrouwen in hun eigen lijf te geven.

De kans op een mooie bevalling kun je zo groot mogelijk maken door goed te weten wat je behoeftes zijn, te weten wat je nodig hebt, door de juiste kennis te hebben, door iemand te hebben waar je op terug kan vallen.

Je bent het waard om liefdevol begeleid te worden door een expert die de kennis en kunde heeft die jij op dit gebied mist.

 

Mijn naam is Esprea Hoogland.

 

Met hart en ziel zet ik mij in voor vrouwen die een kindje op de wereld gaan zetten. Jij mag gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Die overtuiging komt uit mijn diepste kern.

Hoe zou het zijn als je de rust ervaart, dat je precies weet wanneer je bevalling is begonnen.
Jij wilt het gevoel hebben dat je goed voorbereid bent op de geboorte van je kindje en dat je
vertrouwen ervaart in plaats van angst.

Jij bent de baas over je eigen lichaam en jij weet welke keuzes je kan en mag maken, zodat je terug kunt kijken op de allermooiste dag van je leven!

Hoe zou het zijn als je de rust ervaart, dat je precies weet wanneer je bevalling is begonnen.
Jij wilt het gevoel hebben dat je goed voorbereid bent op de geboorte van je kindje en dat je
vertrouwen ervaart in plaats van angst.

Jij bent de baas over je eigen lichaam en jij weet welke keuzes je kan en mag maken, zodat je terug kunt kijken op de allermooiste dag van je leven!

Hoe zijn zou het voor je zijn:

Dat je van je zwangerschap en bevalling een zo mooi mogelijke ervaring gaat maken?!

Dat je een bevalling mag hebben zonder al te veel pijn en dat je de pijn die je ervaart onder controle hebt.

Dat je precies weet wat je te wachten staat, wat een bevalling inhoudt

Dat je mensen om je heen hebt die lief voor je zijn en die precies weten wat jij nodig hebt en wat jij fijn vindt.

Dat er een gelukkig en gezond kindje ter wereld komt.

Dat je bevalling een mooie ervaring wordt en dat je  later vol liefde en geluk kan terugkijken op je bevalling 

Dat je meer rust en vertrouwen ervaart en weet dat het goedkomt 

Dat je leert te vertrouwen in dat prachtige lichaam van je.

Dat je een expert aan je zijde hebt, die je zo goed mogelijk in deze periode kan begeleiden en je ook kan helpen om er zoveel mogelijk van te genieten.

Weet dat er echt heel veel bij een bevalling komt kijken!

En hoe stom het ook klinkt, dat je echt geluk moet hebben met de mensen die je op dat moment om je heen hebt 

Maar het goede nieuws is:

Je hebt geen invloed op welke wending je bevalling neemt, maar met een goede voorbereiding, juiste kennis en door iemand te hebben waar je op terug kan vallen vergroot je de kans op een positieve geboorte ervaring wel!

Zo ziet het programma eruit:

N

3 maanden 1 -op- 1 begeleiding tijdens de zwangerschap (in te zetten wanneer jij wilt). Gedurende deze 3 maanden mag je mij mailen/appen met al jouw vragen, zodat je je bevalling tot in de puntjes hebt voorbereid!

N

Inclusief 6 calls van 45 min, waarin we jullie geboortewensen helder krijgen. Ik help jou om met de juiste kennis, rust en vertrouwen de bevalling in te gaan.

BONUS:

Je ontvang mijn unieke Zwangerschapscursus! In deze cursus help ik jou om met de juiste kennis de de bevalling in te gaan, zodat je precies weet wat er allemaal bij een bevalling komt kijken. Over welke onderwerpen je een keuze kan/mag maken.

Een overzicht van de online training:

Module 1: Dit cruciale element zorgt ervoor dat jij een ontspannen bevalling krijgt!

Als je weet wat je kan verwachten, dan zorg je dat je niet wordt overvallen. Ik help je om met een open blik de bevalling in te gaan, zodat er genoeg ruimte is om je voor te bereiden op dat wat belangrijk is. Je ontdenkt o.a. hoe belangrijk je mindset hierbij is…

Module 2: Hoe houd je de regie over je bevalling?

Met een goede voorbereiding, wordt jouw bevalling een van mooiste dagen  van je leven! Ik help je met het ontdekken van je wensen zodat je een compleet geboorteplan hebt, en geef je onmisbare tips zodat je de regie over je eigen bevalling houdt.

Module 3: De bevalling

Ik help je met het herkennen van de start van je bevalling, zodat je weet wanneer je de verloskundige kan bellen en wat je precies in die eerste fase kunt verwachten. ‘Van de verschillende bevalfases tot aan hoe voelt bevallen nu echt?”.

En welke houding past nu het beste bij jou? Maar ook een juiste ademhaling is erg belangrijk zodat jij de pijn onder controle houdt!

Module 4: Aan alles gedacht...

Wat wil je dat er met de placenta gebeurt? 

Wel of geen vitamine K?

Wat als het een keizersnede wordt? Wat zijn dan je wensen? kortom: Aan alles gedacht!

Module 5 (bonus): Dit element zorgt ervoor dat de kans op een geslaagde kraamperiode toeneemt!

In dat eerste gouden uur met je baby is het heel belangrijk dat je hem of haar lekker op je borst laat liggen. Maar er is nog zoveel meer belangrijk, ik vertel je alles zodat je niks over het hoofd zal zien!

Module 6 (bonus): Hij staat erbij en kijkt ernaar...of toch niet?

Als partner kun je héél veel doen, maar je moet wel weten wat. Wees de partner voor je vrouw en verdiep jezelf in de bevalling. Want hoe meer kennis jij hebt, des te minder angst hebben jullie samen voor het onbekende. Jij bent als vader een rots in de branding. Ben jij er klaar voor??!

Als je het belangrijk vindt dat je bevalling een mooie ervaring wordt zodat je later vol liefde en geluk kan terugkijken op je bevalling 

Het programma past bij je als:

♥  Als je van je zwangerschap en bevalling een zo mooi mogelijke ervaring wilt maken
Wanneer je meer rust en vertrouwen wilt ervaren
Als je het belangrijk vindt dat je bevalling een mooie ervaring wordt zodat je later vol liefde en geluk kan terugkijken op je bevalling 

Je gaat ontdekken wat voor een bevalling bij jou past. Doordat ik je uitnodig dit vanuit jezelf te gaan voelen maak je keuzes die bij jou passen en zijn ze dus altijd goed.

Je leert alle fases van een bevalling kennen zodat je ze zal herkennen en weet wat je kunt doen(tegen de pijn) in elke fase. Ik leer je hoe je pijn kunt handelen zodat je gemakkelijker kunt ontspannen, dit geeft een grotere kans op een vlottere bevalling.

Na het volgen van mijn coaching traject weet je hoe je de regie over je bevalling houd zodat er geen dingen gebeuren die je niet wilt.

Het is fijn om te voelen dat er echt iemand voor je is, die je alles mag vragen waar je tegenaan loopt en die je het gevoel geeft dat het goed komt.

Na deze 3 maanden weet je precies welke keuzes er te maken zijn als het om je bevalling gaat en heb je deze keuzes met behulp van mij ook gemaakt. Je hebt een compleet geboorteplan. En je hebt geleerd hoe en wanneer je deze bespreekt met je zorgverlener. ‘’Wat een compleet en sterk plan heb je op papier gezet” is wat is regelmatig terug krijg van mijn klanten!

Je voelt aan alles dat je je eigen keuzes mag maken tijdens je bevalling en weet dat elke keuze ook oké is. Jij kiest voor jezelf en voor je kindje. Hierdoor voel je je heel sterk wat je ook zal uitstralen.

Wanneer je dit voelt ontstaat er ruimte voor het genieten en daarmee ontspanning! 

Het maakt dan ook niet zoveel uit hoe je bevalling zal verlopen, het zal gaan over de regie die jij gehouden hebt. Je hebt volledige rust en vertrouwen ervaren. Keuzes zijn in overleg met je gemaakt en juist hierdoor kun je met een goed gevoel terug kijken op dat speciale moment, de geboorte van je kindje.

Investering:

De investering is 799 euro

Betaling in termijnen is mogelijk: 3 termijnen.

Reviews

Door corona had ik het gevoel dat ik geleefd werd en te weinig stil stond bij mijn tweede zwangerschap. Daardoor kon ik er niet 100% van genieten.

Het was alsof ik wakker werd uit een hele diepe slaap en de tijd stil had gestaan, maar ik wel ineens bijna 30 weken zwanger was zonder dit echt bewust meegemaakt te hebben. Het overviel mij en ik had het gevoel nog niet klaar te zijn voor mijn tweede kindje. Alsof ik er nog niet genoeg van had genoten.

Esprea heeft mij geholpen meer bewust te worden van de zwangerschap en meer stil te staan bij de kleine in mijn buik. Ik besloot op advies van Esprea elke dag een momentje voor mezelf en de kleine te pakken. 

Daarnaast heeft Esprea mij het gevoel gegeven meer vertrouwen te hebben in mijn eigen lichaam. Meer te luisteren naar hoe ik het zou willen i.p.v. na te denken over de praktische invulling. Mede dankzij Esprea durfde ik thuis te bevallen. Een bevalling die in mijn ogen niet mooier had gekund en waar ik met heel veel liefde op terug kan kijken.

– Grieteke Mulder, Heerenveen

Met behulp van de modules zijn wij beter voorbereid op wat er gaat komen. Veel onduidelijkheden zijn weggenomen en de modules hebben er voor gezorgd dat we beter na hebben kunnen denken over de onderwerpen die horen bij de voorbereiding van bevallen en natuurlijk het bevallen zelf. Ook voor de partner is er veel duidelijk geworden en weet hij wat hij kan doen om te ondersteunen. De modules zijn erg leerzaam!

Je voelt je snel op je gemak bij Esprea, ze neemt de tijd voor je om rustig je vragen te beantwoorden

– Jenny & Luck, Joure

De cursus is een echte eye opener!

Ik heb door het volgen van de cursus meer inzicht in wat er allemaal mogelijk is. Ik heb geleerd om mijn eigen wensen te volgen, en niet te snel te kiezen voor wat een ander wil. het was een hele fijne begeleiding door Esprea met veel tips! Ik raad de cursus dan ook echt iedereen aan, een bevalling moet een fijne herinnering zijn, dit kun je niet nog eens over doen.

– Anoniem

Esprea heeft mij tot nu toe veel dingen verteld en bijgeleerd, over zoveel dingen die ik niet wist.

Dat het belangrijk is om ook je eigen grenzen aan te geven. Het is jou zwangerschap en bevalling..
Dit heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven, wat voor mij ook nieuwe wegen opende kwa wensen voor mijn bevalling!
Het is fijn om iemand naast je te hebben waarmee je in zo’n korte tijd een bijzondere band opbouwt, iemand die je vertrouwd. Naast je staat, alles mee kan bespreken op gebied van zwanger zijn en kinderen.

Dat waardeer ik heel erg!

Rosa, Sint Nicolaasga

Het is heel fijn om iemand naast je te hebben aan wie je vragen kan stellen, die je het vertrouwen geeft dat het allemaal goed komt, dat ik door een positieve mindset veel meer uit mijn eigen kracht kan halen en de zwangerschap én bevalling met een gerust en zelfverzekerd gevoel ik ga.

Ook álle tips en verhalen helpen mij om mezelf goed voor te bereiden op alles wat nu bezig is en gaat komen!

Ik had niemand anders dan Esprea als begeleiding willen hebben. Ze heeft zóveel kennis en weet dit op een duidelijke manier over te brengen, óók op mijn partner die hier natuurlijk ook nauw bij betrokken is! Daarnaast geeft ze me een vertrouwd gevoel en is het gewoon een heel lief en fijn persoon om bij je te hebben.

Ik kan haar iedereen aanraden dit in dit bijzondere proces zit!

– Laura Brouwer, Joure

Veel gestelde vragen:

Q: Wat is de investering?

A: De investering is 799 euro. 

Q: Is betaling in termijnen ook mogelijk?

A: Betaling in termijnen is mogelijk in 3 termijnen.

Q: Voor wie is dit programma het meest geschikt?

A: Of je pas 4 weken zwanger bent of al ruim 30 weken, alle keren is het het juiste moment om dit programma te volgen. Ik raad je alleen wel aan om uiterlijk met 34 weken zwangerschap te starten zodat je ruim de tijd hebt om je voor te bereiden.

Q: Wanneer vinden de calls plaats?

A: Rond de 2e week hebben we een gesprek zodat je daarna aan de slag kunt met de module over je beval wensen en dat je helder hebt waar je de focus op mag gaan leggen.

Q: Ik heb geen tijd voor dit programma.

A: Dan is mijn vraag aan jou: Hoe wil je terug kunnen kijken op dit belangrijke moment in je leven? Jij vergeet de geboorte van je kindje nooit weer. Dan hoef ik je verder niet uit te leggen hoe belangrijk het is om met een goed gevoel hier op terug te kunnen kijken!

Q: Ik vind het duur…

A: Je wilt toch achteraf geen spijt hebben, omdat je ergens niet over na hebt gedacht? Je kunt je goed voorbereiden op de bevalling. Weten wat je opties zijn en je wensen helder hebben. Zodat jij later kunt terugkijken op een van de mooiste moment uit je leven. Hoeveel is je een positieve bevalervaring waard?

Q: Ik twijfel of ik mee moet doen…

A: Je hebt geen invloed op welke wending je bevalling neemt, maar je kan ze wel het hoofd bieden door goede voorbereiding.

Q: Bevallen gaat toch vanzelf? Linksom of Rechtsom, het kind moet eruit.

A: Er zijn zeker bevallingen die vlekkeloos verlopen, maar dit is  niet altijd zo. Je hebt maar één kans om de mooiste dag van je leven goed voor te bereiden. Met een goede voorbereiding, zorg je ervoor dat je in álle scenario’s een zo mooi mogelijke bevalling hebt. Met achteraf spijt hebben, dat je jezelf er niet wat meer in verdiept hebt, koop je dan niks meer.

Gun jezelf een ontspannen zwangerschap:

Affirmatiekaarten

Bij de voorbereiding op de geboorte van je kindje kun je positieve beelden en teksten op plekken leggen waar je ze vaak ziet. En je kunt ze gebruiken bij het visualiseren van de bevalling en geboorte als voorbereiding tijdens je zwangerschap.

Hang ze vervolgens ook in het zicht bij de bevalling zodat ze je dan steun, ontspanning, kracht en inspiratie kunnen bieden.

Hoe vaker je ze leest, hoe krachtiger de boodschap!

Je krijgt een set van 8 geboorte affirmatiekaarten met inspirerende en ondersteunende teksten voor in de zwangerschap, bij de bevalling en in de kraamtijd.

Deze set kost slechts € 24,95 inclusief verzendkosten!

Je wil achteraf toch geen spijt hebben, omdat je ergens niet over na hebt gedacht?

Nog vragen? Stel ze dan hier!

12 + 9 =