Mama, mijn buikje doet zeer

Help je baby bij buikkrampjes

 

Veel baby’s hebben last van buikkrampjes. Ze ontstaan door het samentrekken van de spieren in de darmwand. Dit begint vaak na of al tijdens het geven van de voeding. Deze krampjes zijn erg vervelend voor je kleintje, met dikke tranen als gevolg en dikwijls slapeloze nachten voor de ouders. Je wilt het graag oplossen, kunt je behoorlijk machteloos voelen zelfs. Graag vertel ik je meer over hoe je buikkrampjes kunt herkennen en wat je eraan kunt doen.

 

Hoe ontstaan darmkrampjes bij je baby?

De darmpjes van de baby moeten nog wennen aan de vertering van echte voeding. Dat is hard werken de eerste maanden! En komt er bij het drinken veel lucht mee naar binnen, dan moeten de darmen veel moeite doen om de overtollige lucht kwijt te raken, met krampen als gevolg.

 

Hoe herken je de krampjes bij je baby?

Wanneer je kleine vlak na of tijdens het eten begint te huilen komt het vaak door darmkrampjes. Je kunt darmkrampjes herkennen aan:

– Winderigheid
– Gebalde vuisten
– Trappelen met voetjes
– Spanning in het lichaam
– Hard en veel huilen
– Overstrekken

 

Wat kan je aan de krampjes doen?

Buikkrampjes komen het meest voor vanaf de leeftijd van zes weken en na een maand of vier nemen ze vaak weer af. Gelukkig gaan ze dus vanzelf weer over, maar ik kan mij goed voorstellen dat je in de tussentijd ook iets wilt doen voor je kleintje. En het goede nieuws is, dat kan! Met babymassage help je je baby om deze periode van krampjes goed door te komen.

 

Babymassage geeft ontspanning

Dat een massage je baby lichamelijke ontspanning geeft is voor velen natuurlijk geen verrassing. Naast ontspanning kan massage ook het slaapritme verbeteren en zorgen dat de prikkels van de dag losgelaten worden. En met de speciale technieken voor het buikje help je je baby bij krampjes. Deze hebben namelijk een positief effect op de spijsvertering. Ze helpen bij het laten vrijkomen van overtollige lucht in de darmpjes, waardoor krampjes verminderen. Baby blij, papa en mama blij!

 

Cursus babymassage

Tijdens mijn cursus babymassage leg ik je precies uit hoe je een volledige lichaamsmassage kunt geven aan jouw baby. Ik neem je stap voor stap mee in de bewegingen en doe deze voor op een oefenpop. Met deze kennis kan jij je baby ontspanning geven bij krampjes of onrust. Weten wat je kunt doen om verlichting te bieden geeft jou als ouder ontzettend veel rust. Fijn om je kleintje te kunnen helpen!

 

Wil jij meer weten over babymassage en tips bij darmkrampjes? Schrijf je dan in voor ‘Hoe kom ik relaxed die eerste babymaanden door?’ zodat je heerlijk kunt genieten van deze bijzondere tijd.

Liefs,
Esprea

Cursus babymassage

Herken jij je in 1 of meerdere punten?

✔ Vind jij het soms ook best een beetje wennen het nieuwe leven met een baby?
✔ Heeft je baby s avonds vaak last van een huiluurtje?
✔ Zitten de bekende krampjes hem in de weg?
✔ Vind je het lastig om je baby te begrijpen?
✔ Begrijp je er soms niks van als hij huilt?
✔ Zit er nog geen ritme in de dag?
✔ Vind je het lastig om echt bewust tijd vrij te maken voor jou en je baby?
✔ Zijn die eerste weken/maanden voorbij gevlogen en zou je soms willen dat de tijd even stil stond?

Lees hier dan meer over mijn cursus babymassage.